Durdauwers Nieuws
2009

2009

Durdauwers 50
Een speciale pagina op deze site die we steeds aanvullen...

Durdauwers spelen in York
Artikel Erpse Krant 10-09-09
De Durdauwers spelen in York. Vanwege het 50-jarig bestaansjubileum.
Reeds vaak trad blaaskapel De Durdauwers op, in de afgelopen 50 jaar, maar haar eerstvolgende optreden is “very special”.

In september 2009 doet de muziekgroep de stad York in het noorden van Engeland aan. Op vrijdagnamiddag 18 september vertrekt een gezelschap van 40 mensen per bus naar Europoort om daar tegen de avond in te schepen naar Groot-Brittannië. En zelfs op de ferry is men van plan te gaan spelen; de ware aard van de muzikant loochent zich niet. De volgende ochtend, zaterdag 19 september, staat er in de haven van Hull een speciale bus klaar voor de rit naar York, waar zich ditzelfde weekend het York Foodfestival afspeelt: eten en drinken in overvloed en in alle soorten en maten in het centrum van de illustere stad.
De muzikanten en de meereizende supporters worden verrast op een Treasure Hunt in York. En na het eten - wat echt geen probleem zal zijn, gezien het festival – wordt er muziek gemaakt op tevoren afgesproken plaatsen in het centrum van de stad, en nabij de rivier de Ouse.
Natuurlijk zijn er op de zaterdag voldoende momenten dat de muzikanten even de tijd voor zichzelf hebben, want de York Minster en het Jorvik Museum moet je wel beleefd hebben, maar tegen de avond rijdt de bus richting Hull, naar de veerboot.
De muzikale bootreis vindt nu in omgekeerde volgorde plaats. Op zondag 20 september wordt op weg naar Erp nog even een bezoek gebracht aan een toeristische attractie van wereldklasse en dan sluiten de Durdauwers hun tournee af met een uitgebreide lunch in Partycentrum Van Haandel.
Er moet wel worden opgemerkt dat blaaskapel De Durdauwers met de voorbereidingen van het weekend hulp heeft gehad van Anne Ploegmakers Persoonlijk Reisadvies in Erp...
 

Durdauwers in Tiel
Op 7 junil 2009 speelden de Durdauwers in Tiel, op het festival Tieler Toeterdag, samen met 24 andere orkesten.
 't was er redelijk weer en druk vanwege de Tieler braderie.
Theo van de Ven schoot er een aantal kiekjes.

Voor aanvang werden alle deelnemers gekiekt...
Klik op de foto voor een vergroting,
zodat je ons prominent ziet zitten!

Foto Jan Bouwhuis


 


Evaluatie seizoen
Op 1 april 2009 hielden de Durdauwers hun nakletsbijeenkomst.
Tevoren was er de serenade aan Bas en Anne, vanwege de geboorte van Joes en die was er zelf ook bij.

Een enorme taart werd aangesneden vanwege het gouden jubileum en toen kon de evaluatie beginnen.
Nico van Brussel liet verscheidene zaken de revue passeren: het repertoire en de muziekkeuze, de bezetting met overleg over nieuwe talenten, uitleg over een eventuele herinnerings -DVD Durdauwers 50, een tournee buitengaats, een gezamenlijke jubileumuitvoering met de eveneens 50-jarige slagwerkgroep. De aard van de financiën werd door Adri toegelicht.
Er werden mensen bedankt en er werd afscheid genomen van Ingrid van Sleeuwen, met een lach en een traan. Echt SWIG, daar zorgde Giel voor :)
Verschillende muzikanten maakten gebruik van de rondvraag.


Huh? Wie heeft die foto's gemaakt?
 

 

Durdauwersavond 2009

Op carnavalsmaandag is het al enige tijd een goede gewoonte dat De Durdauwers het einde van een zware dag samen doorbrengen, onder het genot van een hapje, een enkel drankje en wat leutige praot. Dit jaar bij Willy Trombone Nabuurs. Die schoot er een aantal plaatjes...


Oefening Baart Kunst of
vroeg geleerd, oud (niet) gedaan
en meer van dit soort volzinnen....
 

 

Uil voor Henri

Het heeft de carnavals vereniging De Uilen van Empeldonk behaagd om baritonnist Henri van der Voort op te nemen in de huisorde van De Uilen.

Henri ontving de onderscheiding bij gelegenheid van zijn ruimschoots één-jarige lidmaatschap van de blaaskapel uit handen van prins Marc tijdens het Prinsenbal 2009.

Extra: een fotopresentatie namens De Dweilers.

 

Terug naar Nieuwsarchief

 

Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp