Durdauwers en York!

Van 18 tot en met 20 september 2009 maakte blaaskapel De Durdauwers een overzeese tournee.
Met 19 muzikanten -- en in hun kielzog maar liefst evenveel supporters -- reisde de kapel met de veerboot naar Engeland.

Reeds vaak trad blaaskapel De Durdauwers op, in de afgelopen 50 jaar, maar dit was “very special”.
D
e stad York maakte uitgebreid kennis met de muziek van De Durdauwers, ter plekke bekend als The Doorpushers!  De kapel speelde op de terugreis van de ferry in het hoofdprogramma op de headstage van deze weekendcruise!


Op vrijdagnamiddag 18 september vertrok het muzikale gezelschap per bus naar Europoort om daar tegen de avond in te schepen naar Groot-Brittannië. En zelfs op de ferry werd gespeeld; we hebben het hier over de Durdauwers tenslotte. Het Sundeck en de lounge op het 12e dek waren de favoriete plaatsen voor deze optredens.
De volgende ochtend, zaterdag 19 september, stond er in de haven van Hull een speciale bus klaar voor de rit naar York, waar zich datzelfde weekend het York Foodfestival afspeelde: eten en drinken in alle soorten en smaken.
De muzikanten en de meereizende supporters werden verrast op een Treasure Hunt in York: een speurtocht naar de geheimen van de oude binnenstad. Na de middag werd er muziek gemaakt in de Gardens van het Yorkshire Museum en op pleintjes in het centrum van de stad, waar tevens het Foodfestival plaatsvond. Er was een overweldigende belangstelling en na elk nummer klaterende er een enthousiast applaus op tegen de oude muren van de beroemde stad. De hele dag begeleidde een vrolijk zonnetje alle avonturen van de Erpse muzikanten.
Tegen de avond reed de bus richting Hull, naar de veerboot. De entertainmentmanager van de P&O-ferry verzocht De Durdauwers in het avondprogramma op te treden, in de schijnwerpers van het hoofdpodium. Het publiek reageerde bijzonder warm op dat optreden en wist De Durdauwers een toegift te ontfutselen.
Op zondagmorgen 20 september werd op weg naar Erp even een bezoek gebracht aan een toeristische attractie van wereldklasse: Kinderdijk, waar een authentieke schuit klaarlag voor het gezelschap. De molens van Kinderdijk staan niet voor niks op de Unesco Werelderfgoedlijst.
De Durdauwers sloten hun tournee af met een uitgebreide lunch in Partycentrum Van Haandel in Erp, maar niet alvorens een setje voor de voorbijkomende deelneemsters aan Leontiens Lady´s Ride te hebben gespeeld.
Er werd tijdens de lunch afscheid genomen van twee muzikantes, Ingrid en Loes, die beiden een beeldje van een muzikante ontvingen.
En er was hulde voor het reiscomité onder leiding van Nico. Het very special weekend kwam tot stand met medewerking van Anne Ploegmakers Persoonlijk Reisadvies.


Alle muzikanten beschikten na dit weekend weer over tientallen kiekjes, maar voor deze pagina maakten wij een kleine selectie.


De laatste koffertjes en etui´s

Europoort: de P&O-ferry Pride of Hull

Uitladen en...

... inchecken

Inchecken

Nog meer inchecken

Bel voor de aanvang

Eerste optreden op het Sundeck

De avond viel snel

...

Dus toen verder in de lounge op dek 12...

... bij de piano...

Port of Hull: nu alles weer in een Engelse bus

...

Eindelijk York

Op weg voor de Treasure Hunt

Een toren van de illustere Minster van York

Instructions for the Hunt

The Minster

The Treasure Hunt

Typical points for this time of year?

...

Artist in action

Waiting for ...

Terras van Yorkshire Museum

Mannelijk overleg?

Een eerste setje in de Yorkshire Museum Gardens

Durdauwers voor een Romeinse wachttoren uit de derde of vierde eeuw


Tussendoortje


Op de achtergrond de ruïnes van St Mary´s Abbey, gebouwd in 1088

Pleintje in York

Hoek van de straat in de buurt van het FoodFestival York

Zelfde hoek

Bashulp

Pannenkoeken pannenkoeken pannenkoeken


Op de Pride of Hull werd blaaskapel De Durdauwers geprogrammeerd voor het zaterdagavondprogramma op de headstage van het P&O – schip. Enthousiaste taferelen waren het gevolg...


Zondagochtend, onderweg naar huis: nog even een frisse neus halen

Een authentieke rondvaartboot

Een topattractie van de Unesco Werelderfgoedlijst: de 19 molens van Kinderdijk

Kapitein Vos

Eindelijk weer veilig thuis

Nog een laatste setje voor de Leontien Lady´s Ride 2009

De laatste nootjes worden gekraakt...

... en toen was het tijd voor een lunch in Partycentrum Van Haandel.

Loes en Ingrid nemen afscheid...

...


Wij denken aan je, Harry!


Klik nog even: Calella, Leuven 50, Wijnfeesten Saarburg, Gents Weekend, Antwerpen, Maastricht, Scheveningen, Volendam, Leiden


Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp