Durdauwers en Scheveningen & Den Haag

Blaaskapel De Durdauwers speelde in het weekend van 10 en 11 september 2011 in Scheveningen - Den Haag.

Dat betekende zaterdagmorgen een uitermate vroege bijeenkomst op het Hertog Janplein in Erp. Met 34 muzikanten en hun partners aan boord spoedde een luxe touringcar uit Den Haag zich richting Scheveningen voor het traditionele Durdauwersweekend.

Met de tram werd vanuit hotel iBiS, 200 meter van het Kurhaus in Scheveningen, al snel koers gezet naar het centrum van Den Haag.
Het gezelschap werd in kleine groepjes met een GPS de stad ingestuurd. Een leuke activiteit die bijzonder op prijs werd gesteld.

En daarna was het tijd om het Binnen- en Buitenhof kennis te laten maken met de enthousiaste klanken uit Erp.
Vanwege het prachtige weer bezochten grote drommen mensen de stad en de Durdauwers genoten na afloop van elk setje steeds een hartelijk applaus. Trams moesten al bellend inhouden om het publiek niet van de sokken te rijden. En het spelende orkest werd door vele tientallen camera's digitaal vereeuwigd. Het internationale karakter van Den Haag gaf daar een extra cachet aan. Toeristen uit Japan en China schoten van de Durdauwers hun favoriete plaatjes en wilden samen met de muzikanten op de foto.
Na een goede maaltijd, waarbij de champignonsoep in Grill-restuarant Massada eigenwijs kippensoep bleef heten, bezochten de Durdauwers incognito diverse uitspanningen zoals het bruine café Proms en Crazy Piaonos. De èchte Durdauwers vereerden de Scheveningse Strandwegetablissementen tot in de vroege zondagse uurtjes met hun bezoekjes....

Op zondag 11 september was het al vroeg ontbijten geblazen voor de Durdauwers & friends. Met een goed voorzien ontbijtbuffet was dat een prima begin van een lange dag. Een aantal mensen maakten een gezonde strandwandeling terwijl de rest dichter bij het iBiS bleef met een bezoek aan Sea*Life Scheveningen.
En daarna speelde het orkest op de boulevard bij de pier van Scheveningen. Het was winderig en bij tijden behoorlijk fris maar ook deze keer wisten de aanstekelijke klanken het te winnen van het weer. Heel wat mensen hielden de pas in en bleven staan luisteren tot het einde van elk setje.
Een flinke regenbui deed de muzikanten besluiten een poosje -welverdiend- te pauzeren in het inmiddels bekende café Proms, tot groot enthousiasme van Paula, de uitbaatster. En zoals iedereen weet is de motor van een goed lopend bedrijf, een zelfstandig en verstandig wijf.

Na dit moment van verplichte rust werd het Durdauwersweekend met enkele muzieksetjes op de pier afgesloten en keerde het gezelschap naar het iBiS terug, vanwaar een bus al spoedig richting Erp koerste. In Partycentrum Van Haandel aan het Hertog Janplein had Bas gezorgd voor een smakelijk buffet ten einde het feest helemaal af te maken.

Organisatieteam Nico, Wern, Jesse en John: bedankt!
 


Het eerste setje op het Binnenhof....

Polonaisetijd!

Tijd voor een actuele staatsiefoto!

Klik voor een vergroting op de kiek!
Zondag 11 september....  
Laatste activiteit in Scheveningen:
poseren voor het Kurhaus
In Partycentrum Van Haandel sloot blaasgezelschap De Durdauwers & Friends traditiegetrouw af met een uitgebreid dinerbuffet, dat iedereen zich goed liet smaken.


Klik nog even: Calella, Leuven 50, Wijnfeesten Saarburg, Gents Weekend, Antwerpen, Maastricht, York, Volendam, Leiden

Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp