Durdauwers in Leiden: 60

In het weekend van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september speelde blaaskapel De Durdauwers in het centrum van Leiden.
Om onder andere de 60e verjaardag van het muziekgezelschap te vieren.

De muzikanten en hun partners verbleven in het sfeervolle Cityhotel Nieuw Minerva.
Na aankomst op vrijdag was er een gezellig diner in een Italiaans restaurant om in de stemming te komen. Daarna ging het gezelschap in op de uitnodiging van De Kroeg, die adverteert met het feit dat ze 100 verschillende bieren in huis heeft.
Zaterdagmorgen was het tijd voor de kennismaking met de binnenstad door middel van een verkenningspuzzel in kleine groepen.
Na de lunch werden de nodige pleintjes en de zaterdagmarkt aangedaan om de aanwezige toeristen, Leidenaren en de kooplieden op te vrolijken met vlotte deuntjes. En gezien de vele smartphones die in stelling werden gebracht, werd dat op prijs gesteld. Ook bruiloften en partijtjes konden rekenen op een passend muziekske.
Einstein was het restaurant dat De Durdauwers ontving voor een smakelijk diner. De avond werd voortgezet in De Waag waar het tijdens de vorderende uurtjes steeds maar drukker werd.

Op zondagmiddag maakte de blaaskapel een muzikale vaartocht over de grachten die Leiden binnen de muren heeft. Verbazingwekkend hoeveel bruggen en lage bruggetjes er zijn waarvoor Willie zijn soes moest neervlijen op de bodem van de boot. Die overigens door een zeer meewerkende en begripvolle schipper (v) werd bestuurd.

Na thuiskomst in Erp wachtte in Zalencentrum Van Haandel het bekende einddiner.
Lonneke bedankte er Manon en Karin voor hun inspanningen dit uitstapje te organiseren en tot een goed einde te brengen.
Zelfs het weer leek het duo geregeld te hebben...

 

Klik hier voor een filmpje!

 

Klik hier voor nóg een filmpje!

Klik nog even: Calella, Leuven 50, Wijnfeesten Saarburg, Gents Weekend, Antwerpen, Maastricht, York, Scheveningen, Volendam, Leiden


Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp