Durdauwers Nieuws
2016

2016

Durdauwers in Asten!

Op zondag 9 oktober vierden Nico en Addy hun 40-jarig huwelijksjubileum bij Brownies & Downies in Asten. Bij verrassing doken gedurende de middag de Durdauwers op voor een korte serenade. De twee toonden zich bijzonder dankbaar en nodigden de blaaskapel binnen uit voor een drankje.

Foto's: José

 

Durdauwers in Volendam en op Marken!

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 september 2016 speelde blaaskapel De Durdauwers in het overbekende Volendam en op het schiereiland Marken.
Voor een fotoreportage, klik hier!

 

Molenparkconcert Erp

Zaterdag 16 juli.
Zie ook site OBK!

Foto's Jolanda en Wilma

 

Braderie en kermis Erp 2016

Op zondagmiddag 10 juli speelde blaakapel De Durdauwers ter meerdere eer en vermaak van de bezoekers van de Erpse kermis en braderie. En 't was warm, jonge!


Foto's Jolanda

Serenade voor Noor en Freek

Op zondag 10 juli brachten de Durdauwers een serenade in de tuin van Jonkerveld in Erp. Een presentje vanwege de geboorte van Noor & Freek.
En daarom waren er nog beschuitjes met muisjes...
Manon overhandigde 2 schattige badjasjes...


Jong geleerd...

Foto's José

Hiep hiep hiep...

 

Blaaskapellenfestival Zijtaart biedt meer!

Op zondagmiddag 19 juni haastten de muzikanten van blaaskapel De Durdauwers zich van de Keldonkse processie naar Zijtaart.
Om aldaar te spelen tijdens het jaarlijkse festijn Zijtaart Biedt meer!
Met prachtig weer en een gezellige braderie / kermis / festival / en nog veel meer, bleek dit een schot in de muzikale roos.


Foto's: Jolanda van der Voort en Manon Emonds

 


Blaaskapellenfestival Van Haandel 50

Op zondagmiddag 28 mei organiseerde blaaskapel De Durdauwers in nauwe samenwerking met Partycentrum Van Haandel een blaaskapellenfestival op het Hertog Janplein, bij Van Haandel voor de deur. Aanleiding: het 50-jarig jubileum van het Erpse horecabedrijf dat een weekendlang uitgebreid werd gevierd.

Vanwege de te verwachten hoosbuien werd kort voor het festival besloten om tenten te plaatsen en het plan van grote podia te verlaten. Het muzikanten en publiek werden zo genoodzaakt met weinig ruimte genoegen te nemen en dat kwam de sfeer alleen maar ten goede.
Het werd alleszins een geslaagd festival, met gezellige muziek en volop te eten en te drinken. Daar zorgden de mensen van Blooming On Wheels, BBQ Smoke Kings, de Pizzabakkers Mario e Luigi en Van Haandel wel voor. Een spannend springkussen maakte de boel compleet.
Een poging basblazen (Wie heeft de langste adem?) werd regelmatig ondernomen. Winnaar: de Boemelaars-sousafoonblazer Gert-Jan van Asseldonk uit Zijtaart met een onafgebroken toon van ruim 30 seconden! Prijs: grote fles bier met speciaal etiket en bloembak van Erpse Flora.

Gast waren blaaskapellen uit de omgeving: De Krikkelbloazers uit Mariaheide, De Boemelaars uit Zijtaart, De Donderjagers uit Boekel, De Pindullekes uit Heeswijk-Dinther, Heisa uit Mariahout, Van alles Wa uit Uden, Bende Bè De Band uit Keldonk, De Dweilers uit Erp en natuurlijk onze eigen Durdauwers.
Alle optredens werden aangekondigd door spreekstalmeester Berry, die elke toelichting van een komisch sausje voorzag.


Foto's van diverse fotografen....


Evaluatie seizoen 2015-2016

Op woensdag 30 maart evalueerde blaaskapel De Durdauwers het voorbije seizoen. Met tevredenheid, zoals bleek.
Giel, Adri en Nico benoemden de zaken waarmee de blaaskapel zoal te doen had in de afgelopen tijd, op muzikaal, financieel en organisatorisch gebied.
De handen gingen verschillende keren op elkaar. Onder meer voor afscheidnemende muzikanten: Willy Nabuurs en Marion van de Wijdeven.
Maar zeker ook voor Nico van Brussel die zijn organisatorische taken ten gunste van Manon Emonds afstond en die op haar beurt weer een applaus ontving.
Er waren de nodige presentjes, zoals bloemen, groepsfoto's en een klok, waarmee warme gevoelens werden onderstreept.
Ook werd een nieuwe muzikant geïntroduceerd: klarinettist Martijn Verhallen.

Foto's Manon
 

 

Carnaval 2016

Diverse momenten tijdens het carnaval in 2016, gekiekt door Erna Verhoeven:
Receptie Prins Marcel, Bal zorgenkind, Aauw Uilenbal Simeonshof, Intocht Prins, Sluiting Carnaval 2016, Uilverbranding.

Foto's Erna Verhoeven

 

Durdauwers bij Rosmalens Zandhazendurpdweilfestival

Carnavalsdinsdagmiddag 9 februari 2016...
In Café D'n Beer en Zalencomplex De Kentering!


Foto's: Gertjan Verhallen en Ariën Weijgerse

 

Intocht Prins Marcel I van De Uilen van Empeldonk


Foto's: Erwin Rijkers

 

Taart!

Op 3 februari, tijdens de laatste repetitie vóór carnaval werden de muzikanten van De Durdauwers verrast met een grote, uitbundig versierde taart.

Die Eule von Empeldonk wilden daarmee hun erkentelijkheid uitspreken voor de medewerking van de blaaskapel aan de pronkzittingen 2016 en met name voor de ondersteuning van hun vrolijke act.

De repetitie werd er door bekort en nadat de puntjes nog even op de I waren gezet, liet iedereen zich het gebak goed smaken.

Eulen, bedankt!

Foto's Manon

 

Slot Prinsenonthulling 9 januari 2016

Durdauwers vierden nog even hun feestje tegen het sluiten van de (vee-)markt...

Foto's Erna Verhoeven

 

 

Onderscheiding
Lonneke werd op 09 januari onderscheiden door de nieuwe prins van Empeldonk, Marcel I!

Foto's Erna Verhoeven

 

Nieuwe outfit

Dankzij de Partycentrum Van Haandel, dat dit jaar 50 jaar bestaat, beschikt Blaaskapel De Durdauwers vanaf 9 januari 2016 over een compleet nieuwe blouse.
Tijdens het prinsenbal van de Erpse carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk werden de kostuums gepresenteerd: sjieke blauwe blouses met in het geel het roemruchte logo van de kapel.
Anne en Hugo vertegenwoordigden Van Haandel en mochten een mooi boeket in ontvangst nemen.

Klik op de foto voor een vergroting....

   

Terug naar Nieuwsarchief

 


Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp