Durdauwers Nieuws
2014

2014

Serenade aan de jubilarissen van OBK
Op zondag 5 oktober 2014 stonden de Durdauwers in Ter Aa na het verenigingsconcert van Muziekvereniging Harmonie OBK plotsklaps achter de jubilarissen. Want twee Durdauwermuzikanten waren onder die jubilarissen: Peter op klarinet (50 jaar lid) en Nico (40 jaar lid). De moeite van een serenade waard. Marion had een bijzonder lovend woordje voor elke jubilaris en voor ieder van hen waren er prachtige boeketten bloemen, die charmant werden uitgereikt door Lianne en Monique. Lianne was overigens ook de bloemenkunstenaar!
Meer kiekjes? Klikken!!!

 

Serenade aan Luuk
Op zondagochtend 28 september stonden de Durdauwers al vroeg in de achtertuin van Karin, Giel en Luuk muziek te maken. Een aubade, speciaal bij gelegenheid van Luuks geboorte.
Na de noten waren er beschuiten met muisjes. Tijdens zijn gelukwensen overhandigde Nico de ouders een passend geschenk in de vorm van een Durdauwersbadjas.


 

Feest
Op zondag 31 augustus vierden José en Jan hun veertigjarig huwelijksjubileum.
De Durdauwers waren er ook, zij het incognito...

 

 

Someren Kennedymars
Op 6 juli toog de blaaskapel naar Someren om de jaarlijkse Kennedymars (bekend van onder meer de beruchte 80 kilometers wandelplezier!) van een muzikaal accentje te voorzien.
Voor de voordeur van Harry's schoonmoeder hebben De Durdauwers vorm gegeven aan dat idee met, naast hun instrument, ook een glaasje of een hamburger in de knuist.
Geen wonder dat Nico de gastvrije Somerense bedankte voor de mogelijkheden. Ook dank aan Nico, Addy en de familie Van den Tillaart voor alle goede zorgen.

 

 

Opening De Bolle Akker
Op vrijdag 16 mei speelden de Durdauwers, afwisselend met De Dweilers, hun deuntjes bij gelegenheid van de opening van het multifunctioneel gebouw en terrein De Bolle Akker aan de Boekelseweg in Erp.

 

 

Durdauwers tweede!
Tijdens het evenement Zijtaart Ontvangt organiseerde blaaskapel De Boemelaars een festival in verband met het 50-jarig bestaan van de kapel.
Blaaskapel De Durdauwers speelde mee, naast elf andere ensembles. En ook het weer zat absoluut mee.
Het publiek bombardeerde De Durdauwers tot de op één na beste blaaskapel; Gazzerop uit Veghel ging met de eer strijken

(Foto's: Boemelaars, Zijtaart)

 

Zomeravondconcert
Op zaterdag 14 juni kwamen alle orkesten van muziekvereniging Harmonie OBK bijeen op het Hertog Janplein in Erp voor een ontspannen buitenconcert.
Na afloop verzorgde blaaskapel De Durdauwers de afterparty met een tweetal vrolijke sessies.


Foto Henk Loeffen

 

 

Avondwandelvierdaagse Erp 2014

foto's: enthousiaste jonge wandelaar....

 

Speciale Durdauwersavond
Op maandag 3 maart vond de traditionele Durdauwersavond plaats ten huize van Marlies, Manon en Nick Emonds. Gedurende de avond bezocht een delegatie van carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk deze bijeenkomst van de muzikanten en hun partners. Prins Rolf I, adjudant Rudy Bongers, president Marijn Pennings, opper Lowie van der Heijden, Raadslid Joep Deckers en de voorzitter Commissie Pronkzitting Jan Sleegers verrasten de Durdauwers met de mededeling dat zij Durdauwerstrompettist Henry Emonds postuum een jubileumonderscheiding verleenden. En wel die van het 33-jarig lidmaatschap van de Durdauwers in dienst van  carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk. Prins Rolf onderscheidde Henry in de persoon van Manon, saxofoniste in het Durdauwersorkest. Een emotioneel moment.
Zie ook Henry.

 

Pronkzittingen 2014
Hoffotografe Erna Verhoeven was zeer actief tijdens onder meer de pronkzittingen...

 

 

 

Terug naar Nieuwsarchief

 

Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp