Durdauwers Nieuws
2013

2013

Serenade voor Sieme
Op zondag 29 september bliezen De Durdauwers een serenade bijeen in de tuin van Lianne en Kim bij gelegenheid van de geboorte van Sieme, hun zoon. Na de noten waren er beschuiten met muisjes. Tijdens zijn gelukwensen overhandigde Nico de ouders een passend geschenk in de vorm van een Durdauwersbadjas.

     

   

Foto's: Truus van den Tillaart

   

 

 

Dweildag Hoogeloon
Op zondag 1 september toog Blaaskapel De Durdauwers naar
Hoogeloon  om daar deel te nemen aan een van de grootste dweilevenementen van Brabant. Maar liefst 39 dweilorkesten en sambabands lieten Hoogeloon schudden op haar grondvesten tijdens dit 17e muziekfestival, dat georganiseerd werd door Fanfare Wilhelmina. Een gratis toegankelijk festival. Met tien podia, terrasjes, eetpleinen en kinderactiviteiten werd het voor ieder wat wils. Onder een overigens niet opdringerig zonnetje.
In de loop van de middag stroomden de eetpleinen en terrassen dan ook vol.
De Durdauwers deden mee in de Leutklasse en werden niet gejureerd.
Zelfs vanuit Erp waren supporters toegestroomd; het stimuleerde de muzikanten om het onderste uit de kan te halen.

 

 

Kiekjes:  
Addy,   
Truus   
e.a.   

 

 


 

Zomermiddagconcert met Hertog Janfietstocht
Op zondag 23 juni sloot muziekvereniging Harmonie OBK het seizoen af met een ontspannen middagconcert op het Hertog Janplein te Erp, waar tevens de Hertog Janfietstocht haar finish had.
Tenminste, dat was de bedoeling...
De weergoden besloten anders. De Durdauwers lieten zich echter niet uit het veld slaan. Wind en onverwachte buien trotseerden zij, precies zoals de fietsers onderweg. Twee uur lang spelend onder de overkapping van het terras van Partycentrum Van Haandel, verwelkomden zij de deelnemers aan de fietstocht met een luchtig programma.
De slagwerkgroep en het harmoniekorkest daarna kozen slim een andere accommodatie: de kleine zaal van Van Haandel.

Foto's Arno Manders

 


Vorstenbosch festival
Op zondag 12 mei was nagenoeg het hele Durdauwersgezelschap present bij Vorstenbosch Pakt Uit!
We verzamelden voor de geïnteresseerde websitebezoeker een aantal kiekjes. Eentje van een opstootje met veel geel in de afbeelding, gemaakt vanuit de molen.
En eentje van de unieke ganzenvangers die optraden in de straten. En verder vierde de muzikale lol hoogtij!

 

 

 

Evaluatie seizoen 2012 - 2013
Op woensdag 3 april was nagenoeg het hele Durdauwersgezelschap bijeen bij Van Haandel teneinde na te praten over het voorbije seizoen.
Organisatorisch voorman Nico vatte het allemaal samen in een kort en bondig overzicht.
Een bijzonder hectische periode ligt achter ons, met het accent op het plotselinge overlijden van onze trompettist Henry.
Er was een boeketje voor Marion, vanwege haar afscheid als muzikaal leider.
Financieel was de kas op orde, aldus Adri, die een en ander uitgebreid op papier had gezet.
Er werd besloten dit najaar geen weekendje uit te organiseren. Daarvoor in de plaats kan wellicht het deelnemen aan een festival komen.
Er was alom tevredenheid over het opvangen van de muzikale leiding door Manon, Giel en John. De nieuwe manier van bladmuziek ordenen viel in goede aarde.

 

Henry

Op woensdag 30 januari 2013 is onze trompettist Henry Emonds in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven overleden. Tijdens zijn favoriete muziekavond.
De elkaar snel opvolgende berichten betreffende de gezondheid van Henry in de voorgaande week sloegen in als een bom, met name bij de muzikale collega's van blaaskapel De Durdauwers en slagwerkgroep OBK.
Als eerbetoon aan Henry en volledig in zijn geest speelden blaaskapel en slagwerkgroep in de Empeldonkse pronkzittingen, gedurende de beide weekends voor en na zijn overlijden

Op dinsdag 5 februari vond een sfeervolle avondwake plaats in de Servatiuskerk in Erp. Ondermeer werd het Avé Maria gespeeld door twee trompettisten.

De afscheidsdienst was op woensdag 6 februari, in dezelfde kerk.
De Durdauwers speelden tijdens de afscheidsviering. In overleg met de familie werd gekozen voor titels die Henry vast en zeker op prijs zou hebben gesteld: You'll never walk alone. Trompetenecho, Dansen op de vulkaan en Hé, gaode mee. Ook nu weer speelde de trompet een belangrijke rol in de viering: Il Silencio en Avé Maria.

Harmonie OBK speelde tijdens de tocht naar het kerkhof de Marche Funèbre. Leden en bestuursleden van OBK droegen bloemstukken. Op het kerkhof klonken een Andante en het Blijf mij nabij. De bijeenkomst werd daar besloten met een hartverscheurend klinkende Last Post, de Laatste Groet.

Wij leven mee met Marlies, Manon en Nick, verdere familie en vrienden en wensen allen veel sterkte.

 

Terug naar Nieuwsarchief

 

Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp